Vägghyllor är praktiska och snygga

Ibland glömmer man bort att ett hem inte bara består av golvytor. Det finns ofta så otroligt mycket plats på väggarna som kan användas till både förvaring och dekorering. Vägghyllor är ett mycket bra exempel på något som är både praktiskt och snyggt, och som drar uppmärksamheten upp i ögonhöjd.

Dels kan man använda vägghyllor för att förvara olika saker, och här snackar vi inte bara om böcker. I barnens rum kan en vägghylla eller två vara ett bra sätt att skapa ordning och reda. Samtidigt så har de en klar överblick av var alla de olika leksakerna finns, så att de snabbt kan hitta det de vill leka med. Egentligen kan man prova att ställa upp det mesta på en hylla som man vill ha till hands, vilket är speciellt bra när det är ont om golvyta. En del sätter upp en liten hylla bredvid sängen, till exempel, där man kan ha lampan och boken. Detta kan vara en bra lösning för till exempel våningssängar.

En vägghylla kan också användas för att dekorera ett rum, för att ge det färg. Man kan ställa upp en liten blomkruka här, gärna en där bladen hänger ner och skapar trivsel. Några väl utvalda föremål i en avvikande färg, som binder samman textilerna och möblerna. Att inreda ett hem är otroligt roligt och man kan verkligen skapa en atmosfär som alla trivs med. En del familjer vill ha det mysigt och lite bohemiskt medan andra föredrar en mer elegant och modern stil.

Vägghyllor kan sättas upp en och en, eller så kan man sätta dem flera på rad. Detta kan vara ett utmärkt sätt att utnyttja utrymmet precis under taket, ovanför dörrkarmen. Här kan man sätta upp ett par vägghyllor på rad och ställa böcker eller annat som kanske inte används så ofta. Eller så kan man sätta upp dem ovanför ett skrivbord, kanske till och med två ovanpå varandra. Det blir som en snygg liten bokhylla, men utan att ta så mycket plats.

På nätet finns det flera bra vägghyllor, i olika storlekar och färger. En del är inte målade så att man själv kan välja precis den nyans man vill. Kanske vill man passa på att måla hyllan samtidigt som väggarna. Annars finns det mesta här, urvalet är verkligen stort.

En vägghylla kan vara ett bra komplement till en möbelserie, som i sovrummet eller i barnkammaren. Men den kan också vara fristående och skapa fokus i rummet där den sitter mitt på väggen. Det är en fantastisk inredningsdetalj som kan göra fantastiskt stor skillnad för utseendet i ett rum samtidigt som den är praktisk.

Svart hylla
Svart vägghylla