Sittbänkar är praktiska att ha i ett hem

Varje rum i ett hem har sin egen funktion, men ofta så spiller de olika aktiviteterna över till hela huset. Många ser på TV i sovrummet, läser läxor i köket och äter middag på balkongen. Därför finns det också behov av liknande möbler i ett antal rum. Någonstans att sitta och även en plats att förvara saker och ting.

Framför allt så brukar det vara behov av någonstans att sitta i varje rum. En sittbänk är ett mycket bra alternativ och något som passar in överallt. Många har en i hallen, här är det alltid behov av att kunna sitta och ta på sig skorna. Gärna en modell som har förvaringsmöjligheter under så att man kan stuva undan familjens alla skor eller saker. Det finns många sorter som har lådor under sitsen, eller så är det som en liten kista med ett lock som öppnas.

Även i sovrummet kan det vara praktiskt att ha en sittbänk. Det är inte alla som vill sitta på sängen för att prata eller göra olika saker. Istället kan man ställa en liten bänk vid fotändan av sängen. Många blir förvånade över hur ofta denna sittbänk kommer att användas.

En del modeller ingår i samma serie som säng, sängbord och byrå, så det blir extra snyggt och koordinerat. Men även en annan typ kan passa bra. Kanske i en neutral färg så den smälter in, eller så låter man bänken bli fokus med en lite avvikande färg.

Vissa sittbänkar har stoppad sits, de är ofta mycket sköna att sitta på. Men annars så är det lätt att lägga en dyna uppepå, gärna då i en matchande färg eller nyans. Detta kan vara otroligt praktiskt i köket, där det ofta spills saft och annat. Då är det bara att lägga in dynan i tvättmaskin så blir den snabbt fräsch igen.

Vanligtvis så är sittbänkarna gjorda av trä, det är ett härligt och mycket användbart material. Antingen man bara lackar eller oljar det och låter de naturliga ådringarna komma till sin rätt. Eller målar det i en trevlig färg som passar ihop med den övriga inredningen.

Sittbänkar är ofta små men rymliga, de får plats överallt och kan verkligen komma till nytta. I korridoren, köket, sovrummet, ett hörn i vardagsrummet och så vidare. Det är alltid skönt att kunna sätta sig ner ett par minuter, och då passar det bra med en bänk. De kan också tas fram när man är många gäster och de andra stolarna inte räcker till.

Praktisk sittbänk