Köksbord och matgrupper för alla tillfällen

Det finns en del möbler som är lite viktigare än andra när folk ska inreda sina hem. Ett köksbord är ett mycket bra exempel på detta, då det är en möbel som hela familjen ofta spenderar mycket tid vid. Det är här många väljer att äta sin frukost och middag. Många använder även sina köksbord för att läsa morgontidningen, spela sällskapsspel, vika tvätt och mycket annat.

När man ska välja ett nytt köksbord är det smart att fundera lite extra på vilka krav man har på bordet och hur man ska använda det. Har man många små barn i familjen vill man troligtvis ha ett bord som står stabilt och som inte är så ömtåligt, gärna ett bord som är tillverkat i ett material som är enkelt att torka av.

Om man å andra sidan inte är så många i en familj, men har ofta vänner och släkt över på middag, kan det vara en bra tanke att spana efter ett köksbord som enkelt kan förlängas vid behov. Dessa praktiska bord rymmer vanligtvis 4 eller 6 köksstolar i ett normalt läge och när man använder sig av iläggskivan, som ofta ligger diskret placerad dold under bordet, kan man trycka in 2 eller 4 stolar extra.

Att alla hushåll idag har olika önskemål och även olika behov är självklart och avspeglar sig också i det mycket breda utbud av bord och stolar som finns tillgängligt. De flesta tycker att utseende och design är mycket viktigt, man vill att bordet verkligen passar in med resten av inredningen i hemmet. Du kommer därför hitta köksbord i alla möjliga stilar, storlekar och utformningar – med andra ord finns det något för alla smaker.

Vill man göra en bra deal, kan det ofta löna sig att köpa ett köksbord som en del av en komplett matgrupp. De allra billigaste köksborden går loss från cirka 1000 kronor och lägger man till en femhundring eller en tusenlapp extra, kan man ibland få 4 trevliga stolar på köpet. Det är inte alltid enbart de låga priserna som gör att folk köper allt som en komplett matgrupp, utan många uppskattar också när bord och stolar verkligen matchar, vilket nästan alltid är fallet när det kommer till kompletta matgrupper.

Köksbord och stolar