Howardsoffor i tidlös klassisk stil

Är man på jakt efter en lyxig och bekväm soffa till sitt hem är en howardsoffa ofta det självklara valet. Dessa klassiska och tidlösa soffor med ursprung från 1800-tal upplevs ofta som mycket eleganta och kan få nästan vilket vardagsrum som helst att kännas lite extra lyxigt.

Howardsoffor finns idag att få i en stor mängd olika färger och mönster så att alla kan hitta en som passar oberoende av vilken stil på inredningen man har i vardagsrummet. Vissa modeller är lite svängda i formen, medans andra är raka. Vill man ha en liten och nätt howardsoffa väljer man troligtvis en tvåsitsare. Dessa är ofta tillverkade för max två vuxna personer att sitta i precis som namnet antyder, i alla fall om man vill sitta bekvämt. Denna storlek brukar funka utmärkt i små studiolägenheter och mindre vardagsrum. Behöver man någonting större ska man spana efter en 3-sitsare. Både 2- och 3-sits soffor i howardstil finns ofta att få med en snygg och praktisk divan. Att kunna sträcka ut armar och ben ordentligt från topp till tå på en bekväm divan är någonting mycket uppskattat när det är dags för fredagsmys i soffan med snacks och film.

Howardsoffa i ljusgrått tyg

Vad kostar en howardsoffa egentligen? Finns det några billiga howardsoffor att köpa? Har man en liten budget är man tyvärr lite mer begränsad i sitt urval (precis som med så mycket annat), men det behöver inte betyda att man inte kommer hitta en howardsoffa som fyller sitt syfte. De billigaste modellerna kostar idag enbart 3000-3500 kronor och då får man i regel även fri hemleverans på köpet, vilket är rätt fantastiskt. Soffor i denna prisklass hittar man sällan i trendiga möbelbutiker på fina gatan, utan man ska i stället gå ut på nätet och leta i välsorterade möbelbutiker online. Man ska kanske inte ha alltför höga förväntningar – kvalitetskänslan på en soffa för tretusen kronor är sällan densamma som i en exklusiv soffa som kostar två- eller tredubbelt mer och som är byggd i premium material.

Vill man komplettera sin howardsoffa med en fåtölj som går i samma klassiska stil är detta idag fullt möjligt, då ska man spana efter en howardfåtölj. Dessa har på senare år blivit en allt mer vanlig syn i svenska hem. Precis som med sofforna så har man här stora valmöjligheter när det gäller val av klädsel, färg och mönster. Vissa vill att fåtöljen går i exakt samma färg som soffan, medans andra vill ha lite mer variation men ändå färger eller mönster som passar bra ihop.

Howardfåtölj