Trevliga balkongmöbler

Många i Sverige använder en stor del av semestern till att stanna hemma och slappna av. Det är inte alltid man har råd eller lust att åka bort. Istället gör man små utflykter runt om där man bor. De flesta  har skog och natur inom räckhåll, och man kan lätt spendera timmar där.

Samtidigt har man ofta behov av att bara vila och njuta av sommaren. Har man inte trädgård kan man lätt skapa sin egen lilla oas på balkongen. Det är inte alls svårt att få det mysigt även om det brukar finnas regler för vad man kan göra på en balkong.

Till att börja med ska man skaffa balkongmöbler som passar in. Har man en liten, smal balkong får man anpassa sig därefter. Det finns idag många trevliga balkongmöbler som är hopfällbara, till exempel. Bordet kan stå vid en vägg och bara fällas upp när det behövs. Det samma gör man med stolarna. Ofta vill man ha en skön solstol eller liten fåtölj som man använder varje dag. Men för familjen att sitta ute och äta lunch, eller bjuda in vänner på en kopp kaffe, kan man använda sig av fällstolar.

Har man mer plats kan man ställa ut en liten soffa. Det finns trevliga bänkar som också har förvaringsmöjligheter. Genom att lägga en snygg och bekväm dyna uppepå får man plats till många. Lite mindre lådor blir till stolar, och man kan lägga dynor och annat inuti när det inte behövs eller när det regnar. I övrigt så kan just textiler göra stor skillnad på en balkong. Genom att matcha dynor och dukar, kanske med ett vindskydd i samma färgskala, kan man skapa ett trevligt litet mysrum utomhus.

Förutom balkongmöbler så är det otroligt viktigt med växter. Vare sig man har gröna fingrar eller inte så vill de flesta ha lite blommor omkring sig. Det finns blommor som nästan inte kräver någon tillsyn alls, men man kan också så frön och odla fram sina egna växter. Har man grannar kan en spalje med en slingerväxt göra att man känner sig lite mer skyddad mot insyn på sin balkong. Man kan också prova att hänga krukor på väggen eller över balkongräcket, på så sätt slipper man ta av golvytan.

Sommarvädret i Sverige kan variera ganska mycket, så det gäller att utnyttja de fina dagarna maximalt. Att dricka kaffe och läsa tidningen på balkongen en varm sommarmorgon är bland det bästa man kan göra för att varva ner ordentligt efter en lång och kall vinter.

Balkongmöbler med dynor
Balkongmöbler med dynor